Mozaīka


Nepieciešams: mozaīkas spēle
Uzdevums: mozaīkas podziņas ielikt platformā, veidojot zīmējumus
Vecums: no 1.5 g.
Aktivitātes laiks: 7-10 min

Atceros no savas bērnības, ka man ļoti patika spēlēties ar mozaīku, veidot dažādus zīmējumus. K mantu plauktos bija uzdāvinātais mozaīkas komplekts, taču tas bija ar ļoti sīkiem elementiem, par kuriem viņš ātri zaudēja interesi, jo tos ielikt platformā mazajiem pirkstiņiem bija par grūtu.
Taču viņš tomēr ik pa laikam no jau 1 gada vecuma lika man ar to spēlēties, lika visas podziņas izgāzt no kārbas, utt. Bet tā kā K nebija zaudējis interesi par šo aktivitāti un vēlējās ar to darboties, nesen devāmies uz rotaļlietu veikalu, lai iegādātos atbilstoša izmēra mozaīku. Atradām veikalā Prisma (maksāja 6 Ls) vislabāko piedāvājumu. Tajā ir trīs dažāda lieluma podziņas un liela platforma.
Kopš tā brīža K ir ļoti priecīgs par jauno rotaļlietu un labprāt ar to darbojas. Bet pagaidām K podziņas vienkārši liek uz platformas, izgāž ārā no kastes, liek tos atpakaļ kastē, kopā mācāmies izmērus "liels" un "mazs", krāsas. Ļoti jauka aktivitāte un iesakām ikvienam (arī pieaugušajiem patīk ar šo aktivitāti darboties)! Šī aktivitāte trenē sīko motoriku, sniedz iespēju mācīties krāsas, veidot figūras un attēlus, skaitīt.

Vairāk ideju: http://elainengfriis.blogspot.com/2011/05/montessori-activity-inserting.html

Ievietot
Krāsaini


Dažādi lielumi

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru