Dzīvnieku figūras un kartiņas


Nepieciešams: dažādu dzīvnieku figūras, atbilstošas dzīvnieku kartiņas
Uzdevums: uz katras dzīvnieku kartiņas uzlikt atbilstošo dzīvnieku
Vecums: no 2 g.
Aktivitātes laiks: 10 min

Mūsu dzīvēs vienmēr liela nozīme ir bijusi dzīvniekiem, vienmēr esam par svarīgu uzskatījuši mīlēt dzīvniekus, rūpēties par tiem. Un arī K (1g. 8mēn.) līdz šim ir izrādījis lielu mīlestību un rūpes par dzīvniekiem. Tāpēc viņam arī patīk dažādas rotaļlietas, kurās ir atveidoti dzīvnieki (grāmatas, uzlīmes, Lego, mīkstās rotaļlietas utt). Un jau labu laiku iepriekš zināju, ka K patiks arī šī aktivitāte. Šīs aktivitātes mērķis ir ne tikai mācīties dzīvniekus, to nosaukumus, bet arī iemācīties tos atpazīt fotogrāfijās, skatoties uz dzīvnieku figūrām, saskatot to saderību ar fotogrāfijā redzamo.
Mums jau kopš K gada vecuma ir 11 dažādu dzīvnieku figūras (mājdzīvnieki un Āfrikas savvaļas dzīvnieki), līdz ar to viņš jau kopš gada vecuma laiku pa laikam mācījās šo dzīvnieku nosaukumus. Tāpēc arī nolēmu pamēģināt šo aktivitāti pirms ieteicamā 2 gadu bērna vecuma. Vispirms es sagatavoju dzīvnieku kartiņas. Meklējot pieejamos Montessori materiālus internetā (dzīvnieku kartiņas), nebiju īsti apmierināta ar piedāvājumu, jo nebija visi man vajadzīgie dzīvnieki, un kartiņas bija angļu valodā. Tāpēc kartiņas izveidoju pati -no interneta resursiem sameklēju dzīvnieku attēlus, tos samaketēju, ielaminēju un izgriezu. Kad dzīvnieku figūru skaits palielināsies, sagatavošu jauno dzīvnieku figūru kartiņas, un uzdevums paplašināsies.
Kad iepazīstināju K ar šīs aktivitātes uzdevumu, sākumā domāju, ka K tas nebūs pa spēkam, taču es maldījos. Sākumā viņš pats izveidoja savu kārtību - salika dzīvnieku figūras rindā, visu sakārtoja. Un man par pārsteigumu, K ļoti labi veica šo uzdevumu - atrada katram dzīvniekam savu kartiņu un to uzlika uz tās virsū. Šī aktivitāte attīsta valodu un veicina koncentrēšanos.


Galarezultāts

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru