Bilžu lotto


Nepieciešams: bilžu loterijas spēle 4 spēlētājiem
Uzdevums: katrai bilžu kartiņai atpazīt un atrast tādu pašu attēlu uz platformas, uzlikt to virsū, aizpildīt visu platformu
Vecums: no 1.5 g
Aktivitātes laiks: 5-10 min

Katrs no mums kaut reizi bērnībā ir spēlējis atmiņas spēli ar kartiņām vai ciparu lotto. Mums mājās pat ir vairāki atmiņas spēļu komplekti, bet attēli bija diezgan sīki un bērniem grūti saprotami. Taču nesen veikalā Tiger ieraudzīju bilžu loterijas spēli, kas domāta bērniem jau no 2 gadu vecuma, un ir izmantojama arī kā atmiņas spēle. Uzreiz nedomājot nopirku šo spēli (maksāja 3 Ls). Tajā ir 4 platformas, uz kurām kopā jānovieto 36 bilžu kartiņas. Spēles noteikumi ir doti līdzi iepakojumā.
Taču šīs spēles vienkāršākais variants ir piemērots bērniem no pusotra gada vecuma, tiklīdz spēj atšķirt attēlus, veidot sakarības un atrast vienādas kartiņas. Uzdevums ir vienkārši ļaut bērnam atrast katrai kartiņu atbilstošo vietu uz platformas un to novietot uz platformas.
Piedāvāju šīs spēles vienkāršāko versiju savam K, un viņš ļoti veiksmīgi spēja katrai kartiņai atrast savu vietu. Izmantoju tikai vienu platformu, un atlasīju 9 atbilstošās kartiņas. Vispirms nodemonstrēju viņam, kā tas darāms, un viņš tūliņ iesaistījās šajā aktivitātē. Šī spēle veicina valodas attīstību un tas ir jautrs veids, kā identificēt attēlus un tos mācīties atpazīt un nosaukt.

Vairāk ideju: http://elainengfriis.blogspot.com/2011/03/montessori-activity-matching-pictures.html

Atrast un uzlikt
Galarezultāts

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru