Pašiem sava formu piramīda


Nepieciešams: dažādu formu un krāsu klucīši ar caurumiem vidū, platforma
Uzdevums: figūras likt uz platformas stienīšiem, šķirot pēc krāsas, formas
Vecums: no 1 g.
Aktivitātes laiks: 7-10 min

Labu laiku atpakaļ ievēroju, ka K ļoti labi prot atrast vienādos priekšmetus, atšķirt tos pēc krāsām. Tāpēc zināju, ka mums noderīga būs koka formu piramīda, kas izskatās apmēram šādi (vienkāršākais variants). Taču apskatot dažādu veikalu piedāvājumus, skaidrs bija, ka nāksies izdot palielus finansiālos līdzekļus, jo tieši tāda piramīda, kādu vēlējos, maksāja apm. 15 Ls.
Taču tad es atskārtu, ka mums mājās ir dažādu formu un krāsu klucīši/figūras ar caurumiem vidū, kurus K izmantoja kreļļu vēršanai. Atlika tikai sagādāt platformu ar tapiņām, uz kurām var uzlikt formiņas. Veikalā Depo iegādājāmies koka dēli un koka tapiņas. Ar speciālu instrumentu dēlī tika izgriezti 6 caurumi, kuros iestiprināja tapiņas, tās vēl papildus pielīmējot ar PVA līmi. Un platforma bija gatava, turklāt tā mums izmaksāja 1 Ls! Tagad K ir pašam sava koka formu piramīda, kuru darināja viņa tētis. Šāda rotaļlieta bērnos attīsta krāsu un formu uztveri, kustību koordināciju un loģisko domāšanu. K šī rotaļlieta ļoti patīk.
Sākumā K formas lika uz platformas, kā pats vēlējās. Taču pēc demonstrēšanas - kā notiek dažādo figūru šķirošana, K pats sašķiroja 6 dažādas figūras (sfēra, kubs, cilindrs, aplis, pusaplis, trijstūris). Savukārt, kad K pilnībā būs iemācījies atšķirt arī krāsas, sagatavošu kartītes un K varēs kārtot piramīdas pēc redzamā attēla, līdzīgi šim piedāvājumam. Iespējas ir plašas un būs noderīgas bērniem dažādos vecumos.

Galarezultāts

2 komentāri:

  1. Kas ir šo kluču ražotājs, arī gribētos tādus iegādāt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ražotājs Educo, pirkām veikalā BabyCity, Rīga Plaza tirdzniecības centrā.

      Dzēst