Krāsu caurumi


Nepieciešams: kartona kaste, mazas lapiņas
Uzdevums: katru krāsaino lapiņu ievietot atbilstošas krāsas caurumā
Vecums: no 2 g.
Aktivitātes laiks: 5 min

Kādu dienu nekādi nevarēju izmest atkritumos kasti, kas saimniecībā šķita nekam nevajadzīga. Taču uzreiz zināju, ka man tā noderēs kādai K aktivitātei. Labu laiku atpakaļ internetā biju redzējusi, ka šādām kastēm Montessori vidē ir atrodams plašs pielietojums, un arī es atradu savu. Ņemot vērā, ka pēdējā laikā K ir izrādījis interesi par krāsām, nolēmu sagatavot kaut ko par tām.
Vispirms bija nepieciešams sagatavot kasti un lapiņas. Uz kastes platformas ar zīmuli uzzīmēju vienāda lieluma aplīšus, tos ar papīra nazi izgriezu. Tad ar dažādas krāsas flomasteriem caurumiem apkārt uzzīmēju krāsainu rāmīti. Krāsas, ko izvēlējos bija - dzeltena, sarkana, gaiši zila, tumši zila, melna, rozā, zaļa un oranža. Pēc tam sagatavoju lapiņas. Ar šķērēm biezu papīru sagriezu loksnītēs tā, lai to varētu ievietot caurumā. Tad lapiņu vienu galu nokrāsoju kādā no izvēlētajām krāsām. Un viss bija gatavs.
Pēc manas nodemonstrēšanas K uzreiz iesaistījās šajā aktivitātē. Sākumā es biju nedaudz skeptiska par dažām krāsām, jo domāju, ka tās būs grūti atpazīt un nesajaukt. Taču manas bažas bija veltas, jo K pats atrada, kurā krāsu caurumiņā ielikt tādas pašas krāsas lapiņu. Šī ir aktivitāte, kas māca atpazīt krāsas, tās saskaņot. Tāpat šī aktivitāte ir labs sīkās motorikas treniņš, kas prasa koncentrēšanos.

Atrast un saskaņot
Kaste
Lapiņas

3 komentāri:

  1. Kastes iekšpusē kad ieliktas visas lapiņas sakrīt kopā, kā var zināt ka saliktas pareizi pa krāsai? Sēž blakus un kontrolē kādas krāsas lapiņu ieliek?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, es skatījos līdzi, vai tiek pareizas krāsas ieliktas. Un patiesībā man nebija jāiejaucas, jo bērns visas salika pareizi. Var kā savācēju izmantot caurspīdīgus, atkārtoti attaisāmus un aiztaisāmus plastikāta maisiņus, kurus pielīmē ar skoču kastes otrā pusē pretī caurumiem. :)

      Dzēst
  2. Paldies! Ļoti jauka ideja!!

    AtbildētDzēst